jouw workshop over patisserie, brood, chocolade en suikerwaren
Over mij

OVER MIJ

Chocolade, brood en banket in hun allerpuurste vorm. Dat is mijn passie!

Klein, maar dapper
Als 7-jarige jongen bakte ik elke zaterdagvoormiddag samen met mijn moeder. Ik droomde ervan om bakker te worden. 
Thuis had ik er het onophoudelijk over zodat mijn vader besloot om me een dagje te laten logeren bij een bakker uit de buurt, de Neerpeltse Jef Butteneers. "Bakken is nachtwerk, dat is niet niks", aldus mijn vader. 

Ik wist wat ik wou! Ik keek naar het noeste werk van deze mooie ambacht en dit vanaf 3 uur in de vroege ochtend.  De bakker vond dit wel een beloning waard en ik kreeg een gebakken bolletje van de restjes van het taartendeeg, een traditie die ik tot op de dag van vandaag in ere hou. De fascinatie voor het bakken was bevestigd.
  
De bakkersopleiding
Ik volgde mijn opleiding bakkerij in het Coovi in Anderlecht en sloot deze af in de Hotelschool in Hasselt. Mijn stages liep ik bij bakkerij Jossels in dè hoofdstad van de smaak , maar de meeste ervaring heb ik opgedaan bij Harry Gommans in Sevenum, wiens zoon Bas op dit ogenblik bij de top van de broodbanketbakkers van Nederland hoort.


Het echte werk

In 1980, nog geen jaar na mijn studies, startte ik als leerkracht in de afdeling Bakkerij in de Hotelschool Hasselt. Het duurde niet lang of ik richtte met mijn gezin mijn eerste bedrijfje op, Chocolate Design. Pralines en chocoladestukken stonden bij mij aan de top.
Mijn passie was letterlijk en figuurlijk grenzeloos: Vanaf 1992 werkte ik als bedrijfsmanager in Bateel (Saoudi-Arabië) waar ik de productie leidde van chocolade en koekjes in combinatie met dadels, dè lokale specialiteit.  Een luxueuze verpakking mocht uiteraard niet ontbreken.


Enkele jaren later verhuisde ik met mijn gezin naar Oman waar ik mijn bedrijf Lyn Elise oprichtte en als vaste leverancier mijn pralines aan hotels en restaurants leverde. Ik was er eveneens hofleverancier van de sultaan van Oman, Qaboos bin Said Al Said. 

De aanslagen van 11 september 2001 zorgden ervoor dat het toerisme in Oman volledig weg viel. We besloten om terug naar België te keren.

Ervaring delen
Vanaf 2002 nam ik opnieuw de draad op als leerkracht in de Hotelschool Hasselt.